Поводом обележавања Дана школе, ученици Саобраћајно-техничке школе“12. фебруар“ су на Свечаној академији представили неке од најлепших песама познатих аутора, као и неке од својих песама чији су и сами аутори.

Рецитатори су ученици: Наталија Величковић, Сара Младеновић, Емилија Радивојевић, Нина Милетић, Стевица Чиплић, а аутори песама Анастасија Василић и Алекса Алексић.

Чланови драмске секције: Јана Ничић, Никола Ничић, Христина Матејић, Дуња Стаменковић, Анђела Марковић,Лара Михајловић и Никола Ничић оживели су дух старог Ниша овенчаног у делу Стевана Сремца драмским приказом из „Зоне Замфирове“.

Ова сцена је употпуњена извођењем двеју фолклорних нумера из истоименог филма „Фатише се“ и „Шарено оро“ у извођењу чланова фолклорне секције, а под руководством професорке физичког васпитања Бојане Јовановић: Алексе Алексића, Димитрија Коцића, Вељка Радисављевића, Предрага Милетића, Ђорђа Динића, Дејане Пејчић, Јоване Динић, Наталије Величковић, Саре Вељковић и Исидоре Пејчић.

Програм водио Кристијан Антић.

У програму је приказана презентација о школи чији је аутор професорка Гордана Бугариновић.

Професорка ликовне културе, Андријана Кнежевић је у холу школе поставила изложбу ликовних радова наших ученика.

У организацији ученичког парламента, одиграна је пријатељска утакмица у одбојци између ученика и професора. У ферплеј атмосфери, победа је припала тиму професора, резултатом 2:1.

За организацију и стручни рад у обележавању Дана школе биле су задужене професорке српског језика и књижевности: рад са рецитаторима, Валентина Божић, литерарни радови Љиљана Вукић, драмска секција, Данијела Станојевић Николић.

НАПОМЕНА: Страница је још увек у фази израде. У најскорије време ће бити објављене фотографије и видео материјали поменутих активности.

Scroll to Top